Pomidorowka na kostkach rosołowych
Zachciało mi się dziś pomidorówki! Zrobiłam szybką wersję na kostkach rosołowych z ryżem i grzankami, mniam;). Może nic nadzwyczajnego, ale to wielbiona przeze mnie pomidorówka!  
 

Składniki
1 pietruszka
3 marchewki
1/2 pora
2 kostki rosołowe
1 słoiczek przecieru
2 woreczki ryżu
2 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

 
Sposób przygotowania
Zagotować ok 1,5 litra wody, wrzucić kostki rosołowe i pokrojone warzywa. Gotować aż warzywa będą miękkie, dodać słoiczek przecieru i wymieszać. Blenderem miksuję warzywa, by zupa była gęstsza. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Ugotować ryż, można podać również z grzankami lub posypać startym żółtym serem. Gotowe i smacznego!