| | Comments
Przyszła pora na pierwsze krewetki! Dziś miałam wenę do pieczenia i gotowania, bo z 3 dań, które robiłam, żadne mi nie sprawiło złego psikusa :) Luby jest na finiszu końca studiów magisterskich, więc tak na niego czekam z krewetkami, sernikiem na zimno i muffinami greckimi. By Was za bardzo nie zapchać zdjęciami, na pierwszy rzut idą smażone krewetki. Lipcu nie zepsuj się! ;)
 

Składniki
1 opakowanie krewetek mrożonych
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła
pietruszka, pieprz
cytryna


Sposób przygotowania
Krewetki dać na sitko, polać zagotowaną wodą by się rozmroziły. Rozgrzać masło na patelni, przecisnąć przez praskę 2 ząbki czosnku, podsmażyć go przez chwilę. Dodać krewetki, smażyć ok 3-5 min aż nabiorą różowego koloru. Skropić cytryną, podać z pieczywem czosnkowym i sałatą ;) Smacznego! 

Podobne

Nazywam się Marcelina i mieszkam na chwilę obecną we Wrocławiu. Blog Pink Envelope to miejsce, w którym odkryłam swoją pasję, a jest nią fotografia. Aparat noszę zawsze ze sobą. A prywatnie to staram się z umiarem oglądać seriale. Czytam kryminały i thrillery. Uwielbiam sernik, nawet taki z rodzynkami. Na nerwy pomaga mi bieganie. Fajnie, że tutaj trafiłaś i mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej.