Deser z jogurtu nataralnego i granoli

Kanapka często jest u mnie na śniadanie. Jednak chleb angielski średnio mi pasuje. Zbyt puchaty i jakiś taki przyklejający się do zębów. Zdarzy się upolować jakiś bochenek z polskiego sklepu, jednak nie zawsze jest mi do niego po drodze. Marzy mi się w końcu wzięcie się za własny wypiek świeżego chleba, jednak i to muszę odłożyć na kiedyś.

Mamy teraz piękny sezon truskawkowy, więc przygotowałam proste śniadanie na bazie jogurtu naturalnego z truskawkami i granolą. Dorzuciłam również maliny, bo te zawsze przyciągają mnie do siebie jak magnez :)

Jogurt naturalny z granolą i troskawkami

 

 

 

Składniki
na 2 porcje
2 małe jogurty naturalne
50 g ciasteczek zbożowych
100 g malin
6 szt większych truskawek
4 łyżki granoli (lub płatków owsianych)

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania
Ciasteczka pokruszyć i wsypać na dno szklanki. Dodać z 3 łyżki jogurtu, następnie maliny (można je lekko zmiażdżyć widelcem), granolę i kolejną warstwę jogurtu. Na samą górę położyć delikatnie pokrojone truskawki i maliny. Smacznego!

Jogurtowy deser z owocami