| | Comments
Wiem, że sezon truskawkowy ruszył pełną parą, bo co widzę smaczne przepisy to królują te owoce. Ja dziś znalazłam w swojej lodówce poza światełkiem, trochę truskawek, co się ostały po ostatnim koktajlu. By nie narażać już swojej wagi na duże ciasta, zrobiłam 2 porcję mini tarty z budyniem, co zjedliśmy z lubym na deser. Słodkie mini lato w foremce! Miłego wszystkim! 
 
 
Składniki 
na kruche ciasto

1 1/2 szklanki mąki
100 g masła
1 jajko
3 łyżki cukru pudru

Dodatkowo

500ml meka
1 opakowanie budyniu
ok 100 g truskawek

 
Sposób przygotowania
Mąkę przemieszać z cukrem pudrem, dodać masło i żółtko, zagniatać do uzyskania gładkiego ciasta. Ciastem wyłożyć foremki (nie mam innych niż takich, ale jak posiadacie metalowe na babeczki to są w sam raz) i dać do lodówki na 30 min.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, ciasto nakłuć widelcem i piec ok 20 min. W tym czasie przygotować budyń (robiłam z torebki). Wyjąc ciasto z piekarnika, nanieść gotowy budyń, przyozdobić truskawkami, i odłożyć do ostygnięcia. Smacznego!