Muffiny na wytrwano greckie
Na dziś inne muffinki niż zazwyczaj, bo nie na słodko a na słono – greckie. Przepis na nie znalazłam na mojej ulubionej mufinkarnii, gdzie te muffinki skusiły mnie swoim widokiem. Wyszła szybka przekąska, którą z niecierpliwością podglądałam w piekarniku. Tak smacznie pachniały, że zaraz po wyjęciu zjadłam z dwie ;)
 
Składniki 

2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
pół papryki czerwonej
oliwki
170 g sera feta
125 g masła
250 ml mleka
2 jajka


Sposób przygotowania
Mąkę wymieszać z proszkiem i solą, dodać paprykę pokrojoną w kostkę i rozdrobniony sera feta. W rondelku rozpuścić masło. Jajka i mleko wymieszać razem, dodać do miski z mąką. Wlać rozpuszczone masło i szybko wymieszać do połączenia się składników. Nagrzać piekarnik do 180 stopni, napełnić papilotki do 3/4 wysokości, na każdą położyć oliwkę i dać do piekarnika 20 minut. 
Muffinki greckie