Muffinki z bananem i lukrową ozdobą
Jakiś czas temu upolowałam cukrowe wąsy i tak skończyły na muffinkach. Mój chrześniak po pierwszym gryzie już był bardzo zadowolony :) 
 
Składniki (na 12 szt. muffinek)
 suche
200 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g cukru
1 opakowanie budyniu bananowego

 

mokre
150 ml mleka
2 jajka
50 ml oleju
2 dojrzałe banany

Dodatkowo
wiórki kokosowe
drażetki
cukrowe wąsy
rozpuszczona biała czekolada

 Sposób przygotowania
W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce roztrzepać jajka, dodać mleko, olej i rozgniecione banany, wymieszać. Przelać mokre składniki do suchych, przemieszać ciasto kilka razy. Napełnić ciastem ok. 3/4 wysokości foremki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20 -25 min. Przyozdobić rozpuszczoną białą czekoladą, posypać wiórkami kokosowymi i lukrowanym wąsem :)
Muffinki bananowe