Czekoladowe pancakes z kremem
Pamiętacie krówkę ze słoika? Gdyby ktoś nie wiedział o co chodzi (a ma skojarzenie z zwierzęciem zamkniętym w słoiku), przepis na na krem krówkowy znajdzie tu. Zostało mi jeszcze trochę z ostatniej porcji, która idealnie wpasowała się jako dodatek do naleśników. Śniadanie dla żądnych słodyczy z rana – kakaowe pancakes, polane soczyście (lub mniej) masą krówkową. Z przepisu wychodzi co najmniej 6 placuszków, ja odpadłam po 3 sztukach ;)

Składniki

1 szklanka mąki
1 łyżka kakao
1 łyżka cukru
1 jajko
250 ml mleka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju

 
Sposób przygotowania
Suche składniki wymieszać ze sobą. Dodać mleko, jajko i olej, mieszać do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na ok 20 min. Rozgrzać patelnie z kapką oleju i nakładać ciasto. Smażyć od 2 min, przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze z minutę. Podać np. z masą krówkową lub rozpuszczoną czekoladą. Smacznego!

Czekoladowe pancakes