Krem krówkowy

Przepis na krem krówkowy wzięłam od Waniliowej ChmurkiPrzygotowanie go nie zajmuje dużo czasu, a z tych proporcji wychodzi dość duża dawka. U mnie idealną parę stworzył z bananowymi ciasteczkami, ale można go również dodać jako nadzienie do muffinek, naleśników lub jeżeli Wam nie straszna próchnica można bezpośrednio wyjadać ze słoika ;)
 
Składniki 

100g cukru
40g masła
200g śmietanki 30 %

 
Sposób przygotowania
W rondelku rozpuścić cukier do złotego koloru. Cały czas mieszając dodać masło i śmietankę. Masę podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż zacznie być bardziej gęsta. Gotową masę przelać do słoika, przechowywać w lodówce. Smacznego! 

12 komentarzy do wpisu „Krem krówkowy”

  1. O tak, do naleśników byłoby super! Jeszcze nigdy nie robiłam takiego kremu, a rzeczywiście wygląda bardzo prosto. Ślinka mi pociekła ;P

  2. jaaaaakie to pyszne! *_* a z takimi ciasteczkami bananowymi to musi być idealne :) …tylko nie wiem, czy dotrwa do końca, może zdarzyć się tak, że już podczas przygotowywania zjem połowę! :)))

Możliwość komentowania jest wyłączona.