Przepis na krem krówkowy wzięłam od Waniliowej Chmurki. Przygotowanie go nie zajmuje dużo czasu, a z tych proporcji wychodzi dość duża dawka. U mnie idealną parę stworzył z bananowymi ciasteczkami, ale można go również dodać jako nadzienie do muffinek, naleśników lub jeżeli Wam nie straszna próchnica można bezpośrednio wyjadać ze słoika ;)
Składniki
100g cukru
40g masła
200g śmietanki 30 %
Sposób przygotowania
W rondelku rozpuścić cukier do złotego koloru. Cały czas mieszając dodać masło i śmietankę. Masę podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż zacznie być bardziej gęsta. Gotową masę przelać do słoika, przechowywać w lodówce. Smacznego!
mmniaaam <3
O tak, do naleśników byłoby super! Jeszcze nigdy nie robiłam takiego kremu, a rzeczywiście wygląda bardzo prosto. Ślinka mi pociekła ;P
Ja od samego przygotowania już się nim „najadłam” . Łyżeczkę go spróbowałam i mi starczy :D niech luby sobie teraz go podje ;)
Cudeńko! Krówkę uwielbiam. :)
jaaaaakie to pyszne! *_* a z takimi ciasteczkami bananowymi to musi być idealne :) …tylko nie wiem, czy dotrwa do końca, może zdarzyć się tak, że już podczas przygotowywania zjem połowę! :)))
Ojej,jaki smakołyk:)
Uwielbiam wszystko karmelowe, boski… Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
coś idealnego dla mnie :)
Sama słodycz :)
Zobaczyłam tytuł i już się rozpłynęłam!
Chciałam dać „krówka” ze słoika, ale pomyślałam, że nie którzy mogli by po samym tytule skojarzyć coś z wołowiną :))
<3 megaaa!
dziękuję za udział w konkursie :)