| | Comments
Babcia dała pozwolenie na buszowanie po swojej działce. Znalazłam się w krzakach jeżyn, malin i porzeczki. Sąsiadka zza płotu uśmiechała się pod nosem widząc mnie jak próbowałam się wcisnąć z aparatem między zarośla. Znalazłam to co lubię najbardziej – maliny. Połączyłam je z jeżynami i zapiekłam pod grubą warstwą kruszonki. Lepszego początku dnia nie ma :)
 
Maliny zapiekane pod kruszonką

 

 

 

Składniki (na 2 porcje)
szklanka malin
szklanka jeżyn
2 łyżki cukru

kruszonka
70 g zimnego masła
3 łyżki płatów owsianych
60 g mąki
50 g cukru pudru

Dodatkowo 
jogurt naturalny

 
Sposób przygotowania
Masło pokroić na mniejsze kawałki. Dodać mąkę, cukier puder i płatki owsiane, ucierać palcami, aż powstanie kruszonka. Owoce umieścić w naczyniu do zapiekania (ja użyłam zwykłych małych słoików i też było dobrze). Posypać cukrem, dać kruszonkę i zapiekać w temp. 180 stopni ok. 20 min. (aż kruszonka będzie miała złoty kolor a owoce puszczą soki). Podawać z łyżką jogurtu naturalnego.

  • Idealny deser! Uwielbiam zajadać się takimi :)

  • och, zazdroszczę Ci bardzo babcinego ogródka! więcej takich owocowych smakołyków poproszę :)

  • mniam! wspaniały deser! uwielbiam owoce z kruszonką!

  • u babci na działce zawsze najlepsze smakołyki! bo babcie wiedzą, co dobre :) i ta kruszonka… :)

  • owoce pod kruszonką to jest dla mnie deser idealny :)

  • Proste pomysły są zawsze najlepsze!

  • Kruszonka i owoce to duet idealny :)

  • To musiało smakować wspaniale *.*

  • Cudowny deser, a i opłaciło się wciskać w krzaki, bo zdjęcia też cudne :)

  • Cudowności :-) Aż mi ślinka pociekła :-)

  • Zajadałabym takie desery codziennie:)

  • Owoce i kruszonka to jest to! :)

  • Mocno dojrzałe jeżyny mają cudowny smak, muszę wyskoczyć rowerem na wyprawę jeżynową. Pozdrawiam :)

  • gin

    Mmm, coś wspaniałego :)

  • Że ja przegapiłam taki wpis!! Obłędne smaki!!!