Dietetyczny koktajl ze szpinakiem i selerem naciowym

Bardzo miło jest mi zaprosić Was do kolejnego numeru magazynu „Kocioł”. Tym razem naszymi głównymi bohaterami była kawa i kasza. Temat mi bliski, bo nie wyobrażam sobie rozpoczęcia dnia bez dużego kubka kofeiny z mlekiem. W magazynie znajdziecie mnóstwo świetnych przepisów m.in. jak kawę urozmaicić. Do tego słodkie desery i coś z procentami. Natomiast kasza ucieka od skojarzeń z gulaszem. Na stronach magazynu prezentujemy jej różne odmiany – w deserach, przystawkach lub daniach głównych.

Ode mnie przepis na prosty mus kawowy oraz szybki koktajl w propozycjach „na kaca”.
Smacznej lektury!
 
Składniki
200g świeżego szpinaku
1 łodyga selera naciowego
1 banan
1 szklanka wody niegazowanej
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki zmielonego imbiru
2 łyżki soku z cytryny
 
Sposób przygotowania
Do blendera wrzucić umyty szpinak, pokrojony na mniejsze kawałki banan i seler. Dodać miód, imbir, wodę i sok z cytryny. Wszystko dokładnie zmiksować. Gotowy przelać do szklanek i smacznego!