| | Comments

Bardzo miło jest mi zaprosić Was do kolejnego numeru magazynu „Kocioł”. Tym razem naszymi głównymi bohaterami była kawa i kasza. Temat mi bliski, bo nie wyobrażam sobie rozpoczęcia dnia bez dużego kubka kofeiny z mlekiem. W magazynie znajdziecie mnóstwo świetnych przepisów m.in. jak kawę urozmaicić. Do tego słodkie desery i coś z procentami. Natomiast kasza ucieka od skojarzeń z gulaszem. Na stronach magazynu prezentujemy jej różne odmiany – w deserach, przystawkach lub daniach głównych.

Ode mnie przepis na prosty mus kawowy oraz szybki koktajl w propozycjach „na kaca”.
Smacznej lektury!
 
Składniki
200g świeżego szpinaku
1 łodyga selera naciowego
1 banan
1 szklanka wody niegazowanej
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki zmielonego imbiru
2 łyżki soku z cytryny
 
Sposób przygotowania
Do blendera wrzucić umyty szpinak, pokrojony na mniejsze kawałki banan i seler. Dodać miód, imbir, wodę i sok z cytryny. Wszystko dokładnie zmiksować. Gotowy przelać do szklanek i smacznego!
 

Podobne

Nazywam się Marcelina i mieszkam na chwilę obecną we Wrocławiu. Blog Pink Envelope to miejsce, w którym odkryłam swoją pasję, a jest nią fotografia. Aparat noszę zawsze ze sobą. A prywatnie to staram się z umiarem oglądać seriale. Czytam kryminały i thrillery. Uwielbiam sernik, nawet taki z rodzynkami. Na nerwy pomaga mi bieganie. Fajnie, że tutaj trafiłaś i mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej.