| | Comments
Dziś w kuchni roznosi się zapach muffinek bananowych, nadziewanych czekoladą. Lodowa sobota mnie wykańcza, więc postanowiłam ogrzać się ciepłem piekarnika i muffinek :) Przygotowałam sobie wszystkie składniki potrzebne do przepisu i moją blaszkę. Owy przepis zapożyczyłam od autorki blogu muffinkarnia, który mnie tak oczarował, że co tylko najdzie mnie ochota na muffinki szukam tam inspiracji. Muffinki wyszły idealne!
 
Składniki

suche 

150 g mąki 
120 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia

mokre
150 g masła
2 banany
3 jajka

Dodatkowo
1 tabliczka czekolady (u mnie z nadzieniem toffi)

 
Sposób przygotowania
Do jednej miski wsypać mąkę, cukry, proszek do pieczenia i wymieszać składniki. Masło rozpuścić, banany zmiksować blenderem (kto go nie posiada można również widelcem banany rozgnieść), następnie dodać je do masła, wbić jajka. Wymieszać na jednolitą masę, dodać ją do suchych składników. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, formy na muffiny zapełniać jedną łyżką ciasta, dać kostkę czekolady i przykryć ciastem, wypełniając 3/4 foremki. Piec ok 20 minut.

Podobne

Nazywam się Marcelina i mieszkam na chwilę obecną we Wrocławiu. Blog Pink Envelope to miejsce, w którym odkryłam swoją pasję, a jest nią fotografia. Aparat noszę zawsze ze sobą. A prywatnie to staram się z umiarem oglądać seriale. Czytam kryminały i thrillery. Uwielbiam sernik, nawet taki z rodzynkami. Na nerwy pomaga mi bieganie. Fajnie, że tutaj trafiłaś i mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej.