Owoce z kremem mascarpone

Truskawki, maliny i borówki, przekładane kremem mascarpone – na przywołanie w końcu tego słońca ;) Miłej niedzieli!


Składniki
250 g serka mascarpone
200 ml śmietanki 36%
3 łyżki cukru pudru
herbatniki – na spód
pół filiżanki mocnej kawy – schłodzonej
owoce – truskawki, maliny, borówki
kakao – do posypania z góry

 
Sposób przygotowania
Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. W oddzielnej misce mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Dodawać do ubitej śmietany po jednej łyżce serka mascarpone i miksować na jak najmniejszych obrotach. Do pucharków (szklanek) dać na sam spód herbatniki nasączone kawą, krem mascarpone, owoce i jeszcze raz krem. Posypać z góry kakao i przyozdobić borówkami. Dać najlepiej na noc do lodówki. Smacznego!
 

17 komentarzy do wpisu „Owoce z kremem mascarpone”

  1. Świetny, pyszny i szybki deser, który w różnych kombinacjach co lato się u mnie pojawia ;) nie ma nic lepszego w gorące dni :)

Możliwość komentowania jest wyłączona.