Dziś Wam podrzucę super przepis na pastę do chleba z białej fasoli. Ostatnio miałam już dość kupowanych smarowideł i postanowiłam zrobić własne. Pasta z białej fasoli jest z dodatkiem czosnku, papryki słodkiej mielonej i odrobinę chili dodałam. Co tu dużo pisać, jest przepyszna!
Inspirowałam się przepisem z bloga Jadłonomia.
Pasta do chleba z białej fasoli
Składniki
2 szklanki ugotowanej białej fasoli
2 ząbki czosnku
1 łyżka musztardy
1/4 łyżeczki chili
2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
4 łyżki oleju
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Za pomocą blendera (używałam ręcznego) zmiksować wszystkie składniki na gładką pastę. Dodać soli i pieprzu do smaku. Od razu smarować kanapki z podawać z ulubionymi dodatkami lub nawet bez. Przechowywać w słoiczku w lodówce tak do 7 dni.
Szukasz więcej przepisów na smarowidła do kanapek? Zobacz jak przygotować pomidorowy hummus lub pastę z awokado.