Pizza na cieście francuskim z dodatkami jak kukurydza i cebula. Jest przepyszna! I przede wszystkim prosta w przygotowaniu. Zobacz przepis i próbuj z własnymi dodatkami. W mojej wersji jest pizza wegetariańska. Jak jesz mięso to śmiało możesz dodać kilka plasterków ulubionej szynki, jak w tym przepisie – zobacz tu.
Pizza na cieście francuskim
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
5 łyżek sosu pomidorowego (z tego przepisu – sos pomidorowy) albo zastąpić ketchupem pikantnym
1/2 cebuli
5 łyżek kukurydzy
ser mozzarella (miałam ser tarty)
kawałek czerwonej papryki
Sposób przygotowania
Nagrzać piekarnik do 220 stopni, opcja góra-dół.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwinąć i delikatnie przełożyć na papier do pieczenia.
Następnie posmarować ciasto sosem pomidorowym. Posypać serem, położyć plastry cebuli, kukurydzę i kawałki czerwonej papryki.
Piec 15-20 minut, do momentu aż ciasto będzie zarumienione.
Gotową pizzę na cieście francuskim wyjąć z piekarnika i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Dzięki temu będzie Ci się lepiej kroić.
Ten przepis świetnie nadaje się na różne imprezy domowe jak i również jest do dobra opcja na kolację. Pamiętaj, że z dodatkami możesz kombinować. Postaw na swoje ulubione!
____________
Sprawdź inne przepisy z ciasta francuskiego: