| | Comments
Na kefirowe naleśniki natknęłam się u Ivony. Lekko zmodyfikowane, szybko znikały z talerza jeszcze ciepłe. Miałam w planach kilka porwać nad wodę, ale nie mogłam się im oprzeć. Postawiłam na dżem jako dodatek do nich, ale sądzę, że równie dobrze spisze się biały ser lub serek waniliowy, a jeszcze jak dodamy garść świeżych owoców, pycha!
 
Składniki 

1,5 szklanki mąki
2 jajka
4 łyżki cukru
400 ml kefiru naturalnego
szczypta soli
4 łyżki oleju
dżem

 
Sposób przygotowania
Jajka ubić z cukrem do białości. Dodać mąkę, kefir, szczyptę soli, olej, wymieszać. Smażyć na patelni z obu stron ok 1 min. Podać z ulubionym dżemem lub z białym serem. Smacznego!
  • ciekawy przepis, muszę wypróbować !
    Twój blog nominowałam do LIEBSTER AWARD 2013 .
    Szczegóły znajdziesz tu : http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/08/liebster-blog.html

  • mmm, też dodaję często kefir albo maślankę:-) pyszne!

    • Też myślałam o maślance, tak chciałam innego naleśnika niż zazwyczaj :)

  • wygląda pysznie! teraz, kiedy jest mnóstwo owoców sezonowych nie docenia się tak bardzo takich pyszności, a zimą się tęskni ;) czekam na naleśniki jeszcze w wersji na słono! :)

    • Póki co w wersji na słono robiłam swoje grubaśne pancakes, ale taki chudszy sądzę, że tez bym pochłonęła :)

  • w przekroju wyglądają jak słodkie roladki :)

    • takie ich bogate wnętrze chciałam pokazać ;)

  • mmm :) wyglądają pysznie :) ale czy da się od nich odkleić, jak zacznie się je jeść ? ;)

    • Weronika by za dużo ich nie pochłonąć, można zrobić porcje na jeden :) tylko nie wiem jaką patelnią dysponujesz ;)