Koktajl rózowy z owoców leśnych
Nie ma co czekać do lata na świeże owoce. Z mrożonych koktajl też dobry. Choć wiadomo, wolałabym taką szklaneczką orzeźwić się w upalne dni, niż w te zimowe, gdy siedzę obok kaloryfera. Ale witamin potrzeba i kolorem też kusi. Ogólnie lubię kwaśne trunki, jednak jak nie przepadacie za takim smakiem, polecam dorzucić łyżeczkę miodu. Niech będzie Wam na zdrowie!


Składniki
200 g mrożonych owoców (mieszanka z maliny, porzeczki, truskawki)
250 ml maślanki/ jogurtu naturalnego
sok wyciśnięty z ćwiartki cytryny
miód – opcjonalnie do posłodzenia

 
Sposób przygotowania
Owoce umieścić w blenderze, dodać maślankę/jogurt naturalny, sok z cytryny i zmiksować. Dosłodzić można sobie miodem. Smacznego!