Wiosenny serek do kanapek
Gotowi na śniadanie? Po jajkach i babkach, na których widok już mnie zatyka, stawiam na coś lekkiego. Wiosenny serek z dodatkiem otartej skórki z cytryny, idealnie rozpoczął mój dzień. Dorzuciłam do niego rzodkiewkę i paprykę by urozmaicić trochę smak. Jeszcze tylko kawa i zaczynamy – Dzień Dobry! :)
 

Składniki
250 g twarogu półtłustego
4 łyżki śmietany
4 duże rzodkiewki
szczypiorek
papryka
otarta skórka z 1/2 cytryny
sól, pieprz do smaku

 
Sposób przygotowania
W miseczce rozgnieść twaróg widelcem, dodać śmietanę i wymieszać. Umyte warzywa pokroić w drobną kostkę. Dodać je  razem ze startą skórką z cytryny do serka. Przyprawić solą  i pieprzem  do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem. Twarożek z warzywami