Wiosenny serek

Gotowi na śniadanie? Po jajkach i babkach, na których widok już mnie zatyka, stawiam na coś lekkiego. Wiosenny serek z dodatkiem otartej skórki z cytryny, idealnie rozpoczął mój dzień. Dorzuciłam do niego rzodkiewkę i paprykę by urozmaicić trochę smak. Jeszcze tylko kawa i zaczynamy – Dzień Dobry! :)
 

Składniki
250 g twarogu półtłustego
4 łyżki śmietany
4 duże rzodkiewki
szczypiorek
papryka
otarta skórka z 1/2 cytryny
sól, pieprz do smaku

 
Sposób przygotowania
W miseczce rozgnieść twaróg widelcem, dodać śmietanę i wymieszać. Umyte warzywa pokroić w drobną kostkę. Dodać je  razem ze startą skórką z cytryny do serka. Przyprawić solą  i pieprzem  do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem. Twarożek z warzywami

13 komentarzy do wpisu „Wiosenny serek”

  1. zjedzenie takiego serka to dla mnie pierwsza oznaka wiosny, zimą nie raczę się takimi smakołykami, bo warzywa nie mają smaku. ale kiedy na straganach pojawiają się piękne rzodkiewki, czy pomidory, aż oczy się cieszą! :)

Możliwość komentowania jest wyłączona.