| | Comments
Przepis na krem krówkowy wzięłam od Waniliowej ChmurkiPrzygotowanie go nie zajmuje dużo czasu, a z tych proporcji wychodzi dość duża dawka. U mnie idealną parę stworzył z bananowymi ciasteczkami, ale można go również dodać jako nadzienie do muffinek, naleśników lub jeżeli Wam nie straszna próchnica można bezpośrednio wyjadać ze słoika ;)
 
Składniki 

100g cukru
40g masła
200g śmietanki 30 %

 
Sposób przygotowania
W rondelku rozpuścić cukier do złotego koloru. Cały czas mieszając dodać masło i śmietankę. Masę podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż zacznie być bardziej gęsta. Gotową masę przelać do słoika, przechowywać w lodówce. Smacznego! 
  • mmniaaam <3

  • O tak, do naleśników byłoby super! Jeszcze nigdy nie robiłam takiego kremu, a rzeczywiście wygląda bardzo prosto. Ślinka mi pociekła ;P

    • Ja od samego przygotowania już się nim „najadłam” . Łyżeczkę go spróbowałam i mi starczy :D niech luby sobie teraz go podje ;)

  • Cudeńko! Krówkę uwielbiam. :)

  • jaaaaakie to pyszne! *_* a z takimi ciasteczkami bananowymi to musi być idealne :) …tylko nie wiem, czy dotrwa do końca, może zdarzyć się tak, że już podczas przygotowywania zjem połowę! :)))

  • Ojej,jaki smakołyk:)

  • Uwielbiam wszystko karmelowe, boski… Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

  • coś idealnego dla mnie :)

  • Sama słodycz :)

  • N.

    Zobaczyłam tytuł i już się rozpłynęłam!

    • Chciałam dać „krówka” ze słoika, ale pomyślałam, że nie którzy mogli by po samym tytule skojarzyć coś z wołowiną :))

  • <3 megaaa!
    dziękuję za udział w konkursie :)