| | Comments
By chandra trzymała się ode mnie jak najdalej, idę do kuchni. Robię kolejne muffinki, tym razem z imbirem i gruszkami. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, z dużym kubkiem kawy z mlekiem i odrobiną cynamonu :)  


Składniki 
suche 

180 g mąki
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki imbiru

 mokre
1 szklanka mleka
2 jajka
125 g masła

Dodatkowo
2 gruszki
1/2 szklanki cukru


Sposób przygotowania
Suche składniki wymieszać ze sobą. W garnuszku roztopić masło, odstawić do ostygnięcia. W oddzielnej misce roztrzepać jajka z mlekiem i dodać roztopione masło. Pokrojone w mniejsze kawałki gruszki dodać do masy jajecznej. Mokre składniki wlać do suchych, przemieszać ciasto kilka razy. Napełniać ciastem ok. 3/4 wysokości foremek i dać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 15 – 20 min. Cukier rozpuścić w garnuszku i polać z góry gotowe muffinki. 

Gruszkowe muffinki z imbirem
  • N.

    Oranyyyyyyyyy, jaki masz cudowny ocieplacz na kubek!

    • w końcu nadszedł sezon na gruby sweter ;)

    • N.

      Już wiem, co chcę od Mikołaja!

    • Jej, jeszcze takiego czegoś nie widziałam, chyba zamówię na urodziny :)

  • Jaki świetny kubek ! :D Właśnie w piecu siedzi tarta czekoladowa z Twojego przepisu :D

    • z takiego kubka od razu lepiej pije się :)
      A tarta mam nadzieję, że wyjdzie, podziel się później efektem :)

  • ale kubek ma piękny sweterek! :) a skąd to taki?

    oddawaj te pyszne babeczki! :)

    • Sweterek był w zestawie z kubeczkiem, modne teraz takie :))

  • Świetny smakołyk na jesień :)

  • Przy imbirowo-gruszkowych muffinkach chandra nie ma szans!

  • Musiały być pyszne :)

  • Ponieważ jesteś mega inspirująca a na sam widok Twoich zdjęć cieknie mi ślinka, postanowiłam nominować Cię do Liebster Blog Award. Pozdrawiam

  • Śliczne muffinki! Zapisuję przepis, na pewno szybko takie zrobię :)

  • ale apetycznie!!!

  • jestem maniaczką muffinek, Twoje prrezentują się fantastycznie, świetne zdjęcia :-) pozdrawiam