Pancakes z warzywami

Pancakes z warzywami i z serem żółtym. Po dość pracowitym tygodniu, w końcu mogłam się wyspać i zaserwować sobie inne śniadanie niż płatki z mlekiem. Przy dzisiejszej analizie „co mogę znaleźć w mojej lodówce” powstały pancakes z papryką, cebulą i serem feta. Sam pomysł takich placków na słono, zaczerpnęłam od Kaś, u której zaś możecie znaleźć pyszną wersję naleśników a la pizza na obiad. Miłego dnia! 
 
 

Pancakes z warzywami

 

Składniki

1 szklanka mąki
3/4 szklanki mleka
1 jajko
2 łyżki oleju
pół łyżeczki soli
łyżeczka papryki w proszku (użyłam słodkiej)
pół papryki czerwonej
pół cebuli
2 ząbki czosnku
50 g sera feta

 

Sposób przygotowania

Mąkę z solą i papryką w proszku wymieszać. Dodać jajko, mleko, olej, zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, ser feta rozgnieść widelcem, czosnek przecisnąć przez praskę, i dodać wszystko do masy. Rozgrzać patelnię, nakładać ciasto i smażyć ok 2 min, obrócić na drugą stronę i smażyć ok 1 min. Posypać można z góry startym serem i gotowe. Smacznego!
 
Zobacz jak przygotwać pancakes na słodko na przykład z dżemem – sprawdź przepis
 
 

15 komentarzy do wpisu „Pancakes z warzywami”

  1. Dzięki Tobie zaczęłam w ogóle robić pancakesy i się nimi zachwyciłam, nie będę się więc wiele zastanawiać, czy zrobić te :) Papryka, feta, cebula – mniam. Myślę, że smakują genialnie :)

  2. jaaak tu pysznie! :) a pancakes na słono to coś idealnego! jeszcze nie przejrzałam wszystkiego, ale już znalazłam przepisy na rzeczy, których na próżno szukałam w necie, a znalazłam u Ciebie! pozdrawiam i do następnego wpisu! :)

Możliwość komentowania jest wyłączona.