Owsianka cynamonowa

Cynamonowa owsianka z orzechami

Powiedzcie sami – czy jesień nie jest najlepszą porą na nadrobienie zaległości w książkach i serialach, z kubkiem ulubionej herbaty i kuchnią pachnącą cynamonem? Najchętniej to teraz piekłabym szarlotki, ciasta z ulubioną kruszonką. A na śniadanie obowiązkowo owsianka. Mając więcej czasu na weekend chciałam spróbować cynamonowej wersji z orzechami na deser. Połączyłam z włoskimi, gruszką i podałam w słoiczku z jogurtem naturalnym. Doskonale pasuje jako przekąska, ale jest też dobrą propozycją na śniadanie.

Na jesień cynamonowa owsianka z orzechami

Cynamonowa owsianka z orzechami

 

Pobierz darmowy e-book o kiszonkach!

Odbierz darmowy e-book

 

Składniki
na 2 porcje

1 gruszka
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki miodu
1/2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka mleka
orzechy włoskie
1 mały jogurt naturalny

 

 

 

Sposób przygotowania

Do garnuszka wsypać płatki owsiane i zalać mlekiem. Gotować na małym ogniu, aż masa zacznie gęstnieć. Wsypać cynamon i wymieszać. Posłodzić miodem i odstawić owsiankę do ostygnięcia.
Do słoiczków przełożyć owsiankę i układać warstwami – pokrojoną na mniejsze kawałki gruszkę, 2 łyżki jogurtu naturalnego, orzechy włoskie, kolejna łyżka jogurtu i udekorować gruszką. Cynamonowa owsianka gotowa – smacznego!

 
 
 
 
 
 
 
A Wy za co lubicie Jesień? Dajcie znać w komentarzu :)

24 komentarze do wpisu „Cynamonowa owsianka z orzechami”

  1. Pyszne smaki w owsiance, a cynamon jest dla mnie dodatkiem koniecznym :) Bardzo apetyczna propozycja, a zdjęcia jak zawsze mnie zachwycają. Uwielbiam Twój styl fotografowania :) Pozdrawiam serdecznie

    Odpowiedz

Dodaj komentarz