Zawijany omlet na Wielkanoc

Na Wielkanoc moja mama zrobiła zawijany omlet  z mięsem mielonym i z warzywami. Ciekawie prezentował się na naszym stole, a jeszcze lepiej na talerzu :) Danie nie jest trudne w przygotowaniu, jedynie na co trzeba uważać to przy zawijaniu. Jeszcze lepiej smakował na drugi dzień, kiedy smaki się połączyły ze sobą.
 
Składniki

omlet
250 g sera salami
4 jajka
3 łyżki majonezu

 farsz
700 g mięsa mielonego
1 ząbek czosnku
1 jajko
1/2 papryki czerwonej
1 cebula
200 g pieczarek

sól, pieprz 

Sposób przygotowania
Omlet – ser zetrzeć na tarce, przygotować blaszkę prostokątną, wyłożyć ją papierem do pieczenia, wysmarować go olejem. Jajka ubić z majonezem i serem żółtym. Wlać na blaszkę i piec ok 25 min w temperaturze 180 stopni.
Farsz – cebulę zeszklić, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę, podsmażyć. Do surowego mięsa dodać jajko, czosnek przecisnąć przez praskę, doprawić solą i pieprzem. Pieczarki z papryką wymieszać z  mięsem, wyłożyć  na omlet. Wszystko zrolować i piec w temperaturze 180 stopni ok. 45 min.

3 komentarze do wpisu „Zawijany omlet na Wielkanoc”

Możliwość komentowania jest wyłączona.