Tosty francuskie na słodko

Dziś postaram się Was skusić na tosty francuskie, z dodatkiem jogurtu naturalnego, z pestkami granatu i orzechami włoskimi. Pozwoliłam sobie jeszcze dodać kapkę sosu krówkowego – takie małe rozpieszczenie podniebienia. Łapcie za te pyszne tosty!
 

Składniki
1 jajko
4 kromki chleba tostowego
3 łyżki mleka
1 łyżka masła (do smażenia)
szczypta soli
szczypta cynamonu
szczypta cukru

Dodatkowo
pestki granatu
1 łyżeczka posiekanych orzechów włoskich
2 łyżki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania

W misce roztrzepać jajko z mlekiem. Dodać sól, cukier i cynamon, wymieszać. Namoczyć chleb w jajku i smażyć na patelni, na złoty kolor. Polać jogurtem naturalnym, dodać pestki granatu i orzechy.

17 komentarzy do wpisu „Tosty francuskie na słodko”

    • na zimę można ;)
      ja już czasem jestem „najedzona” od przygotowywania i później porcję wciąga luby :) Słyszę tylko „mogę już to zjeść?”

Możliwość komentowania jest wyłączona.